obrázok_2023-06-06_125050499

Vydaj sa po stopách legendárnych hrdinov a uži si množstvo výletov a zábavy!

LEGENDARIUM 2023 – od 16. júna do 3. septembra 2023

Čakajú ťa zaujímavé miesta, pátranie v prírode aj návšteva rozmanitých atrakcií, kúpalísk, múzeí, hradov, vyhliadok či športovísk v Prešovskom kraji.

V prírode budeš hľadať trezory so súťažnými nálepkami. V zaujímavých zariadeniach získaš súťažné pečiatky (po uhradení vstupného/konzumného poplatku). V týchto zariadeniach získaš s prvou pečiatkou aj súťažnú brožúrku. Spolu môžeš do nej nazbierať 15 nálepiek z trezorov + 40 pečiatok v zariadeniach + 3 bonusy k tomu. To znamená až 58 lístkov s tvojím menom v záverečnom žrebovaní o super ceny.

Pozooor! Už počas cestovania sa môžeš tešiť z vecných odmien za prekonanie troch bodových hraníc. A v závere ťa čaká záverečné žrebovanie o skvelé ceny. 

LEGENDARIUM je projekt na podporu cestovného ruchu v Prešovskom kraji, ktorý pripravila KOCR Severovýchod Slovenska.

Ako Legendarium funguje?

Pätnásť legendárnych hrdinov ťa pozýva do pätnástich lokalít Prešovského kraja. V každej lokalite nájdeš trezor so súťažnými nálepkami a rozmanité zariadenia so súťažnými pečiatkami. 

1. Zaobstaraj si brožúru Legendarium – Hravé leto.
Brožúru získaš s prvou súťažnou pečiatkou v zariadeniach, ktoré dávajú súťažné pečiatky. Tiež sú dostupné v turistických informačných centrách na území Prešovského kraja. Do brožúry budeš zbierať súťažné nálepky a pečiatky. 

2. PEČIATKY

Zbieraj súťažné pečiatky za návštevu zariadení (atrakcie, múzeá, kúpaliská, hrady, zveroparky, ranče...).
Spolu môžeš získať až 40 rôznych pečiatok v 80 zariadeniach. V zariadení je potrebné uhradiť vstupné alebo konzumné, pečiatku získaš po uhradení tohto poplatku. Pečiatky ti v zariadeniach orazia do brožúry na stranu 39.

Vopred si môžeš na www.legendarium.info vybrať miesta, kde sa vyberieš, keďže v niektorých zariadeniach získaš ten istý druh pečiatky. Vždy si vopred pozri otváracie hodiny zariadenia.

3. TREZORY S NÁLEPKAMI

Na základe indícií v brožúre/na webe nájdeš v 15 lokalitách trezor. Trezory sú vždy umiestnené v prírode a sú v nich uložené súťažné nálepky. Každá nálepka v trezore sa skladá z dvoch častí. Súťažný ústrižok z nálepky si nalep na vyznačené miesto v brožúre na strane 38.

Všetky informácie o trezoroch a zariadeniach nájdeš v brožúre a tiež na webe v časti Nálepky a pečiatky alebo pri každej legende.

4. BONUSY

Okrem pečiatok a nálepiek môžeš získať aj tri bonusy.

BONUS 1: Zaregistruj sa na webe www.legendarium.info v časti REGISTRÁCIA. Hneď ako tak urobíš, zobrazí sa ti heslo, ktoré vpíšeš do kolónky BONUS - Registrácia na str. 39. Vďaka registrácii si budeš môcť vyzdvihnúť odmeny v 3 hraniciach už počas výletov a zapojiť sa do záverečného žrebovania.
Zvyšné dva bonusy môžeš získať na výnimočných podujatiach:
BONUS 2: Podujatie Vital Sport Prešov 2023 (Decathlon, Prešov) – 26. a 27. augusta 2023
BONUS 3: Ďalšie podujatia, na ktorých môžeš získať bonus, budeme zverejňovať na www.legendarium.info a na Facebooku LEGENDARIUM.

Spolu môžeš získať 15 nálepiek z trezorov40 druhov pečiatok za návštevu zariadení + 3 bonusy, čo znamená 58 lístkov v záverečnom žrebovaní o super ceny. Odmeny môžeš zbierať už počas cestovania za legendami. Po dosiahnutí troch bodových hraníc získaš na vybraných miestach vecné ceny.

Prehľad lokalít a mapa s trezormi

Základný prehľad zariadení s pečiatkou (= miesta, kde môžeš získať brožúrku) KLIK TU

Všetky zariadenia nájdeš aj pri jednotlivých legendách, stačí si vybrať, ktorú lokalitu sa chystáš navštíviť. Brožúry sú tiež dostupné v turistických informačných centrách na území Prešovského kraja.

Miesta s trezormi na mape - klikni a pozri si trasy:

Mapa-ilustracna_mapy.cz_LEGENDARIUM2023_trasy

Ceny a garantované hranice

Zbieraj odmeny už počas cestovania za legendami. Po dosiahnutí bodových hraníc získaš vecné ceny na výdajných miestach.

1. ODMENA: za 5 nálepiek + 3 pečiatkyLetný šilt odznak pravého turistu
2. ODMENA: za 10 nálepiek + 5 pečiatokPraktická ľadvinka a bublifuk
3. ODMENA: za 15 nálepiek + 7 pečiatokHra dobble Legendarium a písacia sada                       

Odmeny budú dostupné od 17. júla 2023.*

VÝDAJNÉ MIESTA ODMIEN:

*Do vyčerpania zásob. Vydanie odmeny je podmienené registráciou, aby sme ti jednoducho a rýchlo mohli odovzdať zaslúžené vecné ceny.

Záverečné žrebovanie:

Hlavný partner DECATHLON

1. cena: 300 € POUKAZ na nákup od Decathlon
2. cena: 200 € POUKAZ na nákup od Decathlon
3. cena: 100 € POUKAZ na nákup od Decathlon

Navyše súťažíš aj o víkendové pobyty pre celú rodinu, rodinné vstupy do aquaparkov, kúpalísk, wellness  a rozmanitých atrakcií, v hre sú aj kolobežky, darčekové predmety a mnoho ďalších cien.

Podrobnosti

Pravidlá súťaže
    1. Súťaž LEGENDARIUM Hravé leto trvá od 16. 6. 2023 do 3. 9. 2023. Organizátorom súťaže je KOCR Severovýchod Slovenska. Do súťaže o vecné ceny a odmeny v troch hraniciach sa môžu zapojiť deti od 0 do 18 rokov.
    2. Spolu môžeš nazbierať 15 nálepiek z trezorov + 40 druhov pečiatok za návštevu zariadení + 3 bonusy. To znamená až 58 lístkov s Tvojím menom v záverečnom žrebovaní! Do žrebovania sa môžeš zapojiť aj s jediným súťažným lístkom (v takom prípade sa nepočíta bonus za registráciu).
    3. Súťažnú dvojstranu (str. 38 – 39) je potrebné odfotiť a zaslať e-mailom najneskôr do 3. 9. 2022 (vrátane) na adresu: sutaz@legendarium.info. Následne budeš zaradený do veľkého záverečného žrebovania o super ceny pre celú rodinu! Víťazi budú kontaktovaní mailom/telefonicky, zoznam víťazov bude zverejnený na www.legendarium.info. Jeden súťažiaci môže vyhrať jednu cenu v záverečnom žrebovaní.
    4. Brožúru LEGENDARIUM Hravé leto získaš s prvou súťažnou pečiatkou alebo na vybraných miestach (www.legendarium.info - v turistických informačných centrách na území Prešovského kraja, do vyčerpania zásob). Jeden súťažiaci môže vlastniť jednu súťažnú brožúru.
    5. Registrácia: Zaregistruj sa na legendarium.info - REGISTRÁCIA. Za registráciu získaš prvý bonus! Registráciu za dieťa vykoná rodič/zákonný zástupca. Je možné registrovať viac detí z jedného emailu. Registrácia slúži výlučne na evidenciu , informácie nebudú poskytované tretím stranám. Vydávanie odmien a účasť v záverečnou žrebovaní sú podmienené registráciou.
    6. Bonusy: Prvý bonus získaš za registráciu. Po odoslaní registračného formulára sa zobrazí heslo, ktoré vpíšeš do kolónky BONUS - Registrácia na str. 39. Druhý bonus môžeš získať na podujatí Vital Sport Prešov - 26. a 27. augusta 2023. Tretí bonus môžeš získať na výnimočných podujatiach, ktoré budú zverejnené na www.legendarium.info a na Facebookovom profile LEGENDARIUM.
    7. Pečiatky LEGENDARIUM získaš za navštívenie vybraných zariadení. Pečiatku ti v zariadení orazia na str. 39 po uhradení vstupného poplatku/konzumného (podľa typu zariadenia). Pečiatky Legendarium sú unikátne a nemôžu byť nahradené inými pečiatkami. V zariadeniach v Prešovskom kraji nájdeš celkovo 40 druhov pečiatok. V niektorých zariadeniach získaš ten istý druh pečiatky. Rovnaké pečiatky sú považované za 1 lístok v žrebovaní.
    8. Nálepky v trezoroch majú dve časti. Menšiu časť so súťažným ústrižkom je potrebné nalepiť na stranu 38. Väčšiu časť s obrázkom si môžeš nalepiť na stranu s legendou. Jeden súťažiaci si môže z trezora vziať jednu nálepku. V prípade, že sa v trezore nálepka nenachádza, je potrebné sa pri trezore odfotiť a kontaktovať organizátora súťaže na kontaktoch uvedených na www.legendarium.info.
    9. Odmeny v 3 hraniciach: Vydanie odmeny je podmienené registráciou, aby sme ti jednoducho a rýchlo mohli odovzdať zaslúžené vecné ceny. Viac info
    10. Užívaj si leto s legendami a krásne výlety!

LEGENDARIUM 2023 je ôsmym vydaním úspešného projektu pre rodiny s deťmi, ktoré pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom. Projekt má na konte nielen množstvo cestovateľov, ale aj viacero ocenení – napríklad od Ministerstva dopravy SR (inovácia v cest. ruchu), Slovenského syndikátu novinárov (naj propagačné materiály) či v súťaži AndroidCode.

Odmeny v Legendariu

1. bodová hranica Letný šilt a odznak
5 nálepiek + 3 pečiatky
2. bodová hranica Ľadvinka a bublifuk
10 nálepiek + 5 pečiatok
3. bodová hranica Hra dobble a cestovná písacia sada
15 nálepiek + 7 pečiatok