Letná kampaň KOCR Severovýchod Slovenska s názvom LEGENDARIUM vyvrcholí v nedeľu 17. septembra 2023 na Hrade Šariš. Organizátori pripravili bohatý program pre širokú verejnosť. Podujatie bude spojené s oslavami Svetového dňa cestovného ruchu.

Nedeľa 17. septembra bude na hrade Šariš patriť všetkým turistom a rodinám s deťmi. Bohatý nedeľný program bude vyrcholením Ukončenia leta na hrade Šariš (15. - 17. septembra).

Práve v nedeľu (o 14.20 hod.) sa uskutoční odovzdávanie cien výhercom súťaže LEGENDARIUM, ktorí sa zapojili do záverečného žrebovania. Pozvané sú zároveň všetky deti a dospelí, ktorí radi objavujú, cestujú a spoznávajú Slovensko.

Všetci návštevníci hradu sa počas celého podujatia môžu tešiť na divadelné a hudobné vystúpenia, zabaviť sa na skákacích hradoch, bublinovej šou, vyskúšať si maľovanie na tvár, pečenie perníkov, workshop kaligrafie aj piknik so štúrovcami. V stánku KOCR Severovýchod Slovenska budú pripravené materiály s tipmi na výlety v Prešovskom kraji. Na hrade bude možné zakúpiť si občerstvenie, zhliadnuť výber fotografií súťaže Choď a foť či vystúpiť na vyhliadku (donjon) a užiť si nádherné výhľady. Na hrade bude počas podujatia používaná lokálna mena groš.

Hrad Šariš - vstupné

SVS-2023---svetovy-den---PLAGAT---web

Kampaň LEGENDARIUM je cestovateľská súťaž určená rodinám s deťmi. V 15 prírodných lokalitách bol umiestnený trezor so súťažnými nálepkami a v 80 zariadeniach mohli deti získať súťažnú pečiatku. Kampaň je veľmi obľúbená, zapájajú sa do nej tisícky detí. 

Zoznam vyžrebovaných výhercov

Svetový deň cestovného ruchu

Vyhodnotenie kampane je symbolický spojené aj s oslavami Svetového dňa cestovného ruchu, ktorý pripadá na 27. september. V tento deň v roku 1970 boli prijaté stanovy WTO (World Tourism Organization), najvýznamnejšej medzinárodnej organizácie v oblasti svetového cestovného ruchu. Načasovanie osláv WTD je symbolické aj preto, že sa koná v čase, kedy sa končí hlavná turistická sezóna na severnej pologuli a zároveň sa začína na južnej zemskej pologuli. Hlavným zmyslom WTD je vyzdvihnutie cestovného ruchu, jeho sociálnych, kultúrnych, politických a ekonomických hodnôt a jeho prínosu pre celkový rozvoj spoločnosti.

ZMENA PROGRAMU VYHRADENÁ!

Aktivita je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.

ministerstvo-dopravy-sr-nove-sk-jpg-farebne_full