vojak švejk

Dobrý vojak Švejk je hlavný hrdina známeho diela Osudy dobrého vojaka Švejka, ktoré napísal český spisovateľ Jaroslav Hašek. Vojsko sa cestou vlakom na haličský front (1. svetová vojna) zastavilo na stanici v Humennom.  Švejk tu bol pristihnutý s fľašou koňaku, ktorú neváhal vypiť, aby dokázal, že ide o liečivú vodu z blízkej pumpy. Keď vodu ochutnal poručík, mala konskú príchuť! To už Švejk upaľoval preč. Dodnes príbeh pripomína jeho socha na železničnej stanici. Švejkovu podobizeň nájdeš aj na ďalších miestach v meste a za zážitkami zájdi aj na hradné vrchy do okolia.  

 

 

 

 

TREZOR NÁJDEŠ 
Rybníky na HubkovejNenáročná trasa sa začína na malom parkovisku pri Kolibe Hubková. Celá dolina je známa množstvom turistických, cyklistických a bežeckých trás. Info k...
PEČIATKY ZÍSKAŠ:*

*po uhradení vstupného poplatku, resp. konzumného (podľa typu zariadenia). V zariadeniach zároveň získaš súťažnú brožúrku LEGENDARIUM ku vstupnému zdarma (do vyčerpania zásob):

Hrad Brekov - web
pečiatka Humenné 

Hrad BrekovHrad Brekov, národná kultúrna pamiatka, patrí k hradom, na ktoré sa vďaka obnove a nadšencom opäť vrátil život. Zážitok z návštevy hradu umocňuje nádherný, ďaleký kruhový výhľad na okolitú prírodu.

Vhorlatské múzeum - kaštieľ a skanzen - web
pečiatka Humenné

Kaštieľ a skanzen v HumennomJednou z mnohých kultúrnych pamiatok Zemplína je renesančný kaštieľ v Humennom. K nádhernému interiéru kaštieľa patrí aj izba Márie Terézie. Má nezvyčajný osemuholníkový tvar a ukrýva pätoro tajných dverí. Neďaleký skanzen predstavuje život obyčajného dedinského ľudu.